Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljötänket saknas – hos kommunledningen

Problemet skulle vara mindre om kommunen kunde se vilken positiv påverkan kollektivtrafiken skulle ha, skriver Petra Modée (V) apropå bristen på kollektivtrafiken i kommunen.

Annons

År för år har vi sett hur Trolska skogen har fått fler besökare än året innan. För några dagar sedan var det återigen nytt besöksrekord och som jättendalsbo glädjer jag mig åt att Nordanstig har ett sådat framgångsrikt besöksmål. Som politiker ser jag även problemen.

Helena Brusell har på ett fantastiskt sätt byggt upp Trolska skogen, hon har såklart fått en enorm hjälp och ett stöd från resten av bygden, till ett underbart besöksmål för hela familjen. Det fantastiska är att hon lyckas att även integrera miljötänket i detta. Med torrdass och solpaneler, träspångar som skonar naturen och gör parken mer tillgänglig, ja även i de minsta detaljerna lyser miljötänket fram.

Ett trevligt problem för ett besöksmål är hur besökarna ska ta sig till och från. Nytt för i år är att parkeringen utökats ännu mer. Många kommer med bil och kollektivtrafik saknas helt. Dessutom vägrar Trafikverket se hur stor risken för en olycka är på vägen. De vägrar sänka hastigheten.

Problemet skulle vara mindre om kommunen kunde se vilken positiv påverkan kollektivtrafiken skulle ha. Det skulle minska behovet av bilparkering, minska antalet bilar som kör förbi och – som grädde på moset – göra Trolska skogen tillgänglig även för dem som inte har bil!

Vänsterpartiet förde, vid budgetdiskussionerna i höstas, fram förslag på att införa en ringlinje sommartid (Gnarps jvstn – turistbyrån i Jättendal – Trolska skogen – Sörfjärden – Gnarps jvstn) för att göra det möjligt för fler att besöka några av våra största besöksmål sommartid. Detta avslogs emellertid. Under våren har behovet av en sådan linje dock blivit tydligare och tydligare. Därför lämnade vi in en motion om detta i våras.

Nu undrar jag när kommer kommunen att hantera den här viktiga och akuta frågan? Kommer ni att lösa problemet till nästa säsong? Eller lutar ni er, åter igen, tillbaka och säger: Det är väl ingen som åker buss? Alla har ju bil. För så verkar kommunledningen tänka.

Petra Modée (V)

kommunfullmäktigeledamot, Nordanstig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons