Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljösatsning bra för Sörfjärden

Svar till Kustbo (22/6).

Nu drar det i gång igen med anonyma insändare och påståenden tagna ur luften angående vatten- och avloppsfrågan i Sörfjärden.

Annons

Insändaren påstår att det är tredje sommaren som ”vi i Sörfjärden inte äger vårt vatten och avlopp”!? Jag äger då mitt vad jag vet! Vidare påstås att det är ”stor oro i byn”. Oro för vad? Att vi alla ska försöka värna om miljön. Kommunalt vatten och avlopp är ingen unik företeelse och jag har inte hört talas om någon i vårt avlånga land som fått gå ifrån hus och hem i samband med införande av kommunalt VA.

Miljökämparna kanske också skulle fundera lite över varför latrinkärlen vid uppställningsplatserna minskat drastiskt sedan taxan höjdes. Den hanteringen sköts tydligen med egna initiativ. Så var det med den miljösträvan!

Anledningen till att hela processen dragit ut på tiden är motståndet och protesterna som förekommit och som kommunen tagit hänsyn till genom att utse en oberoende utredare.

Olika åsikter i frågan kan man ha, men uttrycken och skrämselpropagandan har skadat Sörfjärdens rykte.

Skriverier om ”flykt från Sörfjärden” är väl lite väl magstarkt för att några fastigheter är till salu. Att förklaringen till försäljningen skulle vara ”hotet” om kommunalt VA är helt taget ur luften. Ägarbyte brukar innebära renovering och uppfräschning av fastigheter och därigenom arbetstillfällen för hantverkare och andra yrkesgrupper på orten. Blir det dessutom fler havsnära tomter tillgängliga, som kan locka permanentboende till orten, så är det positivt ur flera synvinklar, inte minst ökade skatteintäkter,

Sommargäster som har sin utkomst på annan ort behöver ju inte bekymra sig för det, men vi som bor i kommunen vet att varje tillfälle till arbete och utveckling är viktigt. Därför var det också helt naturligt att vision Nordanstig hölls i februari månad så vi året runtboende kunde ta del av kommunens framtidsplaner… Det är ju ändå i första hand oss det berör.

Jag hoppas att Sörfjärden i framtiden kommer att präglas av sunt miljötänkande, öppenhet och en positiv inställning till förändring.

Ewa Dzakula

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons