Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljöpartiet hindrar utvecklingen

En kall hand läggs över utvecklingen i Hudiksvalls hamnområde. Miljöpartiet och deras företrädare Göte Bohman med den borgerliga alliansen som passivt ser på och låter utvecklingsmöjligheterna på Kattvikskajen gå kommunen förbi.

Annons

Kommunen har i Kattvikskajen ett av de mest attraktiva områdena efter södra Norrlandskusten att utveckla och investera i. Närhet till resecentrum och centrala Hudiksvall gör läget unikt. En utveckling av området skulle leda arbetstillfällen och tillväxt i kommunen.

Från Socialdemokraterna har vi deklarerat att vi vill utveckla Kattvikskajen för boende, rekreation, fritid och arbete, området är stort och kan därmed tillgodose många olika intressen och skulle allra högsta grad bidra till en utveckling av staden och kommunen. Vi är heller inte låsta i vår uppfattning av hur det ska se ut i området, men vi ser behovet av en utveckling i området om inte annat för kommunens tillväxt.

En stötesten har varit planerna på ett nytt badhus, men i och med att beslut togs om att renovera badhuset i Hudiksvall så faller för överskådlig framtid byggandet av ett nytt badhus.

För att komma vidare i arbetet med att utveckla hamnområdet så sträckte vi ut en hand när ärendet behandlades i kommunstyrelsens utvecklingsutskott och föreslog att kommunen skulle prioritera arbetet med områden där det finns intresse för att investera och inte låsa den fortsatta planeringen i området genom indelning i etapper. Den kompromissen avslogs i utskottet av miljöpartiet, centern och moderaterna.

Vår avsikt med kompromissförslaget var att vi långsiktigt skulle vara överens om en utveckling av Hudiksvalls hamnområde och som sträcker sig över mandatperioderna.

Från vår sida är vi fortfarande mycket intresserade av en sådan uppgörelse över blockgränserna.

På kommunstyrelsens sammanträde 9 juni blev det åter kalla handen från Miljöpartiet och Göte Bohman som verkar bestämma och sätta dagordningen för utvecklingen av hamnområdet.

I dagsläget finns det aktörer som visat intresse för att investera på Kattvikskajen för bland annat bostäder och hotellverksamhet. Öppnar kommunen för den möjligheten så är det högst troligt att fler aktörer visar intresse för att etablera sig i området.

Vi har i dag cirka 300 hotellbäddar i centrala Hudiksvall, vilket är alldeles för få.

Miljöpartiet och den borgerliga alliansens agerande innebär att utvecklingen av Kattvikskajen stagnerar och viktiga investeringar som leder till arbetstillfällen skjuts på framtiden. Vår förhoppning är att den borgerliga alliansen ändrar sig till fullmäktige och tar upp vår utsträckta hand för att tillsammans kunna utveckla Hudiksvall och hamnområdet.

Mikael Löthstam (S)

oppositionsråd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons