Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Metoder att få fler i arbete bör välkomnas

Jag kan tycka att fler metoder som kan få människor ut i arbete bör välkomnas, skriver ”Mats, vanlig arbetare” efter måndagens kommunfullmäktige i Söderhamn.

Annons

Vid ett av Söderhamns Kommunfullmäktiges tagna beslut i måndags, tyckte Moderaterna att demokrati är ett fulspel. Detta på grund av att den samlade högern tillsammans med Sverigedemokraterna inte fick igenom sin vilja. Detta på grund av att en person av dessa valde att inte vilja vara kvar när beslutet togs.

Det som hände sen var att demokratin återigen skapade ett beslut. En av motionerna som demokratin sa ja till var att göra Söderhamn till ett Fairtrade city, det vill säga att personer som till exempel odlar varor som förbrukas i Söderhamn ska ha schysta löner, bra villkor och behandlas med människors lika värde. Det ville inte SD talesperson! Trots att han jobbar just med mat. M tyckte också nej! Detta eftersom Fairtrade är en organisation som LO stödjer. LO som är en samlingsorganisation av 14 stycken arbetarfackförbund, det vill säga vanliga arbetare.

Motionen om att tillvarata nyanländas yrkeskompetens som bygger på en beprövad metod i Stockholm sa SD nej till även den. Man menar att CFL jobbar på ett liknande sätt. Jag kan tycka att fler metoder som kan få människor ut i arbete bör välkomnas. Det är bra för alla! Men som tur var så sades det i demokratisk ordning ja även till den motionen också.

Mats

vanlig arbetare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons