Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mest svammel om avgift på banken

Det svar som Stefan Nordlund, bankchef på Swedbank i Ljusdal, ger är inte tillräckligt givande (25/9), skriver "Thomas, icke Swedbankskund".

Annons

Det var mest svammel. Ge i stället en bra förklaring till att ni börjar med en avgift på 50 kronor.

Att ta ut en avgift på 50 kronor per utdrag är inte realistiskt i förhållande till vad ett pappersark kostar. Ni skulle lika väl kunna kräva 500 kronor per utdrag, det är lika illa som 50 kronor. Gissningsvis så köper banken in stora kvantiteter med papper vilket gör att ni inte betalar många ören per pappersark.

Kanske är målet att öka på den massiva vinst som bankerna årligen gör, på bekostnad av oss bankkunder? Hur många procent vinst gör ni numera per utdrag? Har ni också börjat ta 50 kronor i avgift per utskrift som alla era bankanställda gör dagligen? Hur mycket papper kastar ni dessutom bort i sopkorgarna? Kanske är det det ni försöker stävja, att ni förlorar ekonomiskt på allt papper ni använder internt, och måste belägga era kunder med 50 kronor per utdrag. Ditt svar ger inte anledningen så då får vi gissa vad anledningen är.

Att som bankchef anta att alla har möjlighet till internetbanken är konstigt. Du borde ju veta att alla i den äldre generationen inte är IT-kunniga och inte har internet. En som lever på existensminimum har heller kanske inte heller råd med internet, vilket gör det svårt att göra ett utdrag.

Thomas

icke Swedbankkund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons