Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mest bara käbbel för och emot religioner

Apropå Kjell Norlins inlägg om Bibelns tillförlitlighet (
16/7
) skriver ”Hans”:

Annons

Bibeln ett hopplock av skrönor och fabler som har förvrängts under årtusendena påhittade och skrivna av män. Gud är en tankeprodukt av människan och numera borde religiositet betecknas som en mildare form av sinnesförvirring. Så om man börjar fundera om hur alla dessa amsagor har kommit till så har detta förekommit hos mänskligheten sedan tidernas begynnelse. Vad trodde människorna för hundratusentals år sedan om oförklarliga väderfenomen? När det mullrade och blixtarna ljungade. Förklaringen måste väl då vara att det fanns något väsen där uppe uppe i himlen. Voilà, en gud!

Det har ju funnits tusentals gudar och gudinnor under mänsklighetens historia. Men plötsligt dök det upp en ny gud, en vitskäggig man som går på vatten och väcker upp döda. Och Noa byggde en ark och räddade allt liv på jorden. Tänk efter vilka ohyggliga proportioner den båten måste ha haft. Och vilken tid det måste ha tagit att bygga den.

Så i stället för allt detta käbbel för och emot, om olika religioner i all oändlighet, är det inte dags att avskaffa religionerna med allt vad det här religiösa tramset innebär? Dessa är ju upphov till all ondska, elände och djävulskap på detta klot. Om det nu finns en kärleksfull gud, hur kan han då tillåta allt elände med krig, hungersnöd, katastrofer, fattigdom, terrordåd, barn prostitution, kvinnoförtryck, slavhandel, mm. Religionens mål är makt. Männens makt och tron är bara medlet att lura oss människor till underkastelse med

Hans

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons