Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Merjobb för läkarna

Läkarna måste ibland göra administrativa uppgifter såsom att skriva remisser, intyg och journalanteckningar. Detta på grund av att de sekreterare som är kvar ute på sina arbetsplatser är överhopade med arbete.

Annons

Kent Larsson, Landstinget Gävleborg, skrev i somras i Gefle Dagblad en insändare. Där skriver han angående omorganisationen bland läkarsekreterare att "förändringen innebär inte att läkare ska utföra sekreteraruppgifter". Det är precis så det blivit och läkarna måste ibland göra administrativa uppgifter såsom att skriva remisser, intyg och journalanteckningar. Detta på grund av att de sekreterare som är kvar ute på sina arbetsplatser är överhopade med arbete. Väldigt många mår dåligt av den här omorganisationen men den ska tydligen genomföras till varje pris.

Har under det senaste halvåret diskuterat med många medarbetare. Inte en enda har yttrat något positivt om resultatet av omorganisationen. Alla inblandade ser problemen hopas. Det gör däremot inte de som tagit besluten och det förstår jag. Vi saknar nämligen deras besök ute i verksamheterna där de skulle se hur arbetat fungerar. Framför allt kanske de skulle ha besökt oss innan beslutet om omorganisation togs. Tråkigt att sådant som fungerat bra ska rivas upp. En enkät kanske skulle skickas ut till all personal i landstinget för att få höra vad olika grupper, läkare, sekreterare med flera tycker. Med det som grund kanske det finns möjlighet att återgå till det som var… Om inte stoltheten gör sitt till för då kan man inte ändra sig, se verkligheten eller erkänna att det här blev fel.

Tar för givet att det offentligt kommer att redovisas vad omorganisationen kostat och hur stora besparingarna blev. I slutändan är det ju allas våra pengar det handlar om.

Mia

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons