Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Mer tilltro och mindre misstro, bästa politiker"

Är Gävle(borgs?)moderaternas agerande ett hot mot regional utveckling? Ja, flera tecken tyder på det, skriver Kenneth Nilshem (C).

Annons

Trots att vi i dokument som Regional utvecklingsstrategi och Innovationsstrategin pekar ut viktiga utvecklingsområden för regionen säger M nej till insatserna, nej när det ska till att bli verkstad.

Det kan ha att göra med att moderater för död och pina inte erkänner den roll den regionala politiska nivån numera har utöver sjukvård, kollektivtrafik och regional kulturpolitik, nämligen ett ansvar för den regionala utvecklingen.

Deras beteende, inte minst i debatten om Movexum vid regionfullmäktiges sammanträde senast tyder på det. Där säger man klart och tydligt att regionen inte ska syssla med näringslivs- och företagsutveckling, det ska kommunerna göra. I kommunen, i detta fall Gävle, säger man strax därefter att detta ska kommunen inte syssla med. "Nånannanismen" råder!

Jag påstår tvärtom, inte minst utifrån Centerpartiets inställning till den regionala politiska nivån och vår närodlade politik, att region och kommuner ska gå hand i hand.

Just nu deltar jag i ett arbete för att finna lösning för länets innovatörsnätverk LIST, vars insatser pekas ut som värdefulla i bland annat innovationsstrategin. Intresse från regionen och ett antal kommuner finns för att hitta en långsiktigt hållbar lösning.

Infrastrukturområdet är annat exempel där regionen och kommunerna måste kroka arm för att nå framgång. Det är inte fyrkantighet medborgarna vill se från region och kommuner, det är smidighet, mer tilltro och mindre misstro, bästa politiker.

Kenneth Nilshem (C)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons