Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer pengar till verksamheten

Svar till Sören Larsson (7/11):

Det är intressant att ta del av dina synpunkter.

En del av det du framför kommer vi från ledningen för Ljusdal-Ramsjö församling att göra allt vi kan för att ordna.

Annons

Detta gäller främst frågan om att när vi säljer Väljegården försöka medverka till att Hennanområdet även i framtiden har tillgång till en samlingslokal som även församlingen kan hyra in sig i för sina aktiviteter.

I grunden handlar denna fråga om att vi vill satsa på de lokaler församlingen har egen användning för i större omfattning, och att när vi avyttrar övriga lokaler få mer resurser över för personal och verksamhet.

Det tycks ha undgått dig att vi i flera sammanhang informerat om vilka kostnader orgelprojektet beräknas medföra, och hur vi på olika sätt ska samla medel till detta. Du svänger dig vårdslöst med uppgifter om hur många miljoner det ska kosta, att det kommer att urholka församlingens ekonomi och att det bara finns en smal krets som har intresse av att orglarna upprustas. Du är välkommen att höra av dig så kan du få mer korrekt information om detta.

Vi kommer även att bjuda in församlingsmedlemmarna till ett allmänt möte i slutet av november för att informera om orgelprojektet.

I din insändare skriver du att du tycker det är märkligt att socialdemokraterna ställer upp på en försäljning av Väljegården tillsammans med de borgerliga. Vad menar du med uttrycket de borgerliga? Du är själv aktiv inom kyrkopolitiken och bör ha god kännedom om de nomineringsgrupper som ställer upp i kyrkovalet. Med undantag för Socialdemokraterna finns i vårt kyrkofullmäktige inget direkt partipolitiskt eller ideologiskt förankrat inslag. Om du påstår att Framtidens kyrka har en borgerlig hemvist tyder det på en häpnadsväckande okunnighet om hur denna nomineringsgrupp kommit till och vilka värderingar som finns representerade. Vi kan försäkra dig om att det – som vi tror även gäller för andra nomineringsgrupper – finns en bred spridning rent ideologiskt, men en enighet om vad som anses bäst för Ljusdal-Ramsjö församling.

Slutligen kan vi även försäkra dig om att församlingens mer glesbefolkade områden får en betydligt större del av våra gemensamma resurser räknat per person än till exempel centrala Ljusdal. Det tycker vi är helt naturligt och inget vi upplevt att någon ifrågasätter.

Monica Robin Svensson

ordförande i Framtidens kyrka i Ljusdal-Ramsjö församling

Kurt Ericsson

Socialdemokraterna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons