Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer lokal mat i omsorgen

Kommunala beslut ska präglas av en sund avvägning mellan ekologi, ekonomi och sociala faktorer så att vi inte äventyrar våra barns och barnbarns framtid.

Annons

Centerpartiets ledstjärna är bruka utan att förbruka. Med det menar vi att vi vill ge våra barn och barnbarn en mer hållbar framtid. Vägen till hållbarhet går bland annat via utfasning av fossila bränslen till förmån för förnyelsebara energislag, energieffektivisering via utfasning av föråldrade tekniker samt kunskapsöverföring i syfte att öka förståelsen för behovet av helhetslösningar. Det är viktigt för oss att allt detta omsätts i lokal handling.

Vi vill att de kommunala verksamheterna ska vara föredömen vad gäller energi och miljö, införa förnybar energi i offentliga lokaler samt uppmana och stötta företag och organisationer i kommunen att göra samma sak.

Det ska också vara möjligt för kommunens medborgare att själva kunna påverka den egna el- och vattenförbrukningen.

Kommunen ska arbeta för en utbyggd och miljövänlig kollektivtrafik, för övergång till miljöbilar samt att biogastankställen och biogasproduktion ska etableras i kommunen under mandatperioden.

Kommunen ska nyttja de lokala gröna näringarna på ett aktivt sätt så att exempelvis andelen lokalt närproducerade matvaror ökar inom vård, skola och omsorg, samt för vidare spridning i hela samhället (kommunen?)

Skapa nya attraktiva boendemiljöer i kommunen.

Hålla Söderhamn rent.

Magnus Svensson (C)

Söderhamn

Pär-Olof Stål (C)

Mo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons