Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer bistånd med färre vargar

Om jag inte har läst alldeles fel så kostar det svenska skattebetalare cirka tre miljarder svenska kronor att hålla 200 vargar i de svenska skogarna.

Annons

Lördagen den 23 januari hade MG Olsson ett inlägg i tidningen: Politikersvar om varg efterlyses!

Ja, det kanske var berättigat. Fastän jag inte är engagerad i politik vill jag ge ett annorlunda svar. Om jag inte har läst alldeles fel så kostar det svenska skattebetalare cirka tre miljarder svenska kronor att hålla 200 vargar i de svenska skogarna. Alla tamrenar och får som blir dödade av vargarna får ju svenska staten betala till ägarna. Dessutom alla helikopterresor för att märka vargar och förse dem med sändare kostar ju stora pengar.

Nu då miljoner människor svälter i Afrika och andra länder och nu senast överlevande i jordbävningen i Haiti borde de politiska partierna enas om att få begära att FN eller EU ändrar sina bestämmelser angående vargar i olika länder. Då det finns tusentals vargar i andra länder så är vargen inte utrotningshotad. Därför borde det tillåtas vargjakt i Sverige, så att endast en tredjedel blir kvar. Då kunde nästan två miljarder kronor sändas eller avstås utöver vad som nu sändes från Sverige, till svältande människor i de berörda länderna. Ett 50-tal barnhem kunde uppföras. Rädda barnen och inte vargarna!

Rune Åsblom

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons