Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Meningslös praktiktid

Kunde inte tro att jag skulle hamna i den här sitsen men nu har jag varit arbetslös i tre år och går snart in i fas 3.

Annons

Eftersom jag har en lätt funktionsnedsättning är det extra jobbigt att hitta ett nytt jobb. Jag trodde att jag skulle få extra stöd och hjälp att hitta en ny arbetsplats men ack vad jag bedrog mig. Det tog till exempel fyra månader innan jag fick träffa min handläggare och redan då började man tappa sugen. Jag hamnade i en så kallade rehabgrupp men någon rehab har jag inte sett röken av.

Arbetsförmedlingen vill skicka ut en på praktikplatser till vilket pris som helst. Det spelar ingen roll om man bara kan utföra en uppgift på 30 minuter om dagen så påstår de att det är bättre att vara där åtta timmar än att sitta hemma. Men om jag bara kan jobba 30 minuter – vad ska jag då göra i 7,5 timme som är kvar av arbetsdagen. Det blir väldigt långa dagar då och framför allt helt meningslöst. Jag tycker det är snudd på kränkande att bli behandlad så. Det kanske ser bättre ut i statistiken för deras del men för min del så är jag hellre hemma än att gå och driva i 7,5 timme sysslolös.

Har bytt handläggare några gånger och jag kritiserar inte min nuvarande utan det är myndigheten Arbetsförmedlingen jag kritiserar. Det heter ju arbetsförmedling men några jobb förmedlas ju inte längre som det var tänkt från början. Det utförs bara en massa pappersjobb som man tycker att någon annan kunde utföra så att handläggarna kan bli det stöd som man behöver. Eftersom jag inte har den energi som krävs för att hitta en ny arbetsplats på grund av min funktionsnedsättning ser inte framtiden ljus ut. Jag blir förmodligen fast i fas 3 och det är ju ingen lysande framtid.

Energifattig arbetssökande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons