Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

... men var inte tyst & uppgiven

/
  • Fundera ett varv extra innan du klickar på tummen upp-knappen, menar debattören.

Jag läste följande på Facebook, skriver Dan Boström, som vill få oss att fundera innan vi klickar "gilla" på Facebook:

Annons

Nu får det fan vara nog! Låt SD styra landet innan det är för sent! Här släpper vi in flera hundra tusen muslimterrorrister i vårt vackra land som får allting gratis. Men vad får vi svenskar? Ingenting! Det är Löwens politik det! I vårt vackra land har våra förfäder kämpat med hårt arbete sedan vikingtiden! Nu ska några jävla muslimer komma hit och få allt serverat. Fy fan! Min mamma är förtidspensjonerad. Men vilken hjälp får hon? Ingenting!!! Och inte finns det något arbete heller, som jag kan få. Har varit på arbetsförmedlingen i manga år men ingen bryr sig ett skit. Hur ska vi klara oss! Nu kommer muslimena och tar alla jobb. Och på stan ser man hur dom driver omkring hela dagarna och inte vill dom göra rätt för sig. Får en massa bidrag för att driva omkring och bomba och våldta våra fina svenska tjejer. Det är det enda dom har i skallen! Och polisen bryr sig inte men om en svensk skulle göra en liten våldtäkt är det livstid på en gång! Varför ska dom få allt och vi svenskar ingenting? Dom får väl skylla sej skälva om dom ställer till krig där nere i det jävla landet! Varför ska vi svenskar lida för det? Det är ju så jävla synd om flyktingarna men jag vet att dom kommer bara hit för att dom har hört hur dumma vi svenskar är. Får bo på lyxhotell och äta lyxmat. Fy fan!!! Varsegod bara ta allt vi äger! Dom kan bomba där nere om dom tycker det är så kul. Lyssna på Jimmy Åkesson han vet vad han talar om! Om det här får fortsätta kommer vår pensjonärer att svälta i framtiden och utlännigar kommer att ta hela landet och då kan ni ångra er alle som daltar med invandrare och negrer! Stå upp för vår stolta historia! Heja Jimmy!

En som vet!"

Det fick mig att fundera. Inlägget har författats i tidsenlig anda och sedan delats och gillats av många tusen på allas vår kära Facebook. Skulle du vilja klicka "gilla" till författaren av detta skarpsynta och genomtänkta mästerverk? Om du har tänkt i någorlunda liknande banor någon gång så tycker jag att du ska läsa texten en gång till. Kanske du kan hitta minst fem fel? Eller så kanske du förstår vilka människor som har dessa tankar, förutom Jimmie Åkesson (SD) och några till, förstås. Antagligen bittra på livet som icke blev så som man hade hoppats en gång i tiden. Då är det ju bra att det finns en förklaring på att det inte har gått så bra.

Det är så debatten går på sociala medier i dag. Ingen säger emot; antingen "gillar" man eller så är man tyst och uppgiven. Du som förstår författarens fullständiga kapitulation för de krafter som förtär människors någorlunda humana tänkande: Var inte stum! Svara med vad du anser är riktigt.

Dan Boström

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons