Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Men, Evensson, låt oss icke käbbla”

Men, Evensson, låt oss icke käbbla, jag sträcker fram en hand, vill ni ha mera information från oss, ta kontakt. Dock bör ni, och andra, undvika att lägga ord i vår mun som vi inte sagt, skriver Christian Jensen.

Annons

Vad rart att Socialdemokraterna genom Markus Evensson ( 3/2 ) säger sig lyssna på Lärarnas Riksförbund. Dock är det lite trist att de inte hör vad vi säger, utan anser sig veta bättre än oss vad vi menar.

När fackliga representanter kräver svar från de ansvariga, oavsett om det gäller lärarlöner eller rätt till information, så är politiken skyldiga er ett svar. skriver Evensson.

Låt oss ta lönerna. Lärarnas Riksförbund angav i avstämningsprotokollet Avstämning i 2015 års löneöversyn med Lärarnas Riksförbund daterat 151117 följande: "Lärarnas riksförbund har tidigare presenterat kommunfullmäktiges beslut, av den 2014-06-23, om att löneutvecklingen i Ljusdals kommun ska ligga över det nationella riktmärket för pedagogisk personal samt den av kommunen upptryckta Budget 2014-2016. Lärarnas riksförbund konstaterar att kommunen inte följer kommunfullmäktiges beslut, vilket måste ses som allvarligt."

Detta känner du säkert till då du sitter i personalutskottet.

Den 2 januari 2016 fick du i likhet med övriga fullmäktigeledamöter, som jag har e-mailadress på, ett mail vari jag redogör för att tjänstemän inte efterlever fullmäktiges beslut. Det mailet är det hittills två adressater som svarat på.

En socialdemokrat som tackar för informationen och samtidigt informerar att vederbörande just valt att avgå ur KF och därför inte kan ta frågan men hoppas att dennes före detta kollegor i både UN och KF tar denna boll. Så har inte skett.

Den andre, en miljöpartist, som hörde av sig, ställde följdfrågor av arten som man kan förvänta sig i en fråga som denna.

Heder åt dessa personer. I övrigt har ingen kontakt tagits.

Vi tycker att fullmäktige fattade ett klokt beslut 140623, vi efterlängtar att tjänstemännen efterlever det beslutet. Vi tycker det borde vara en fråga för politiken att fråga varför tjänstemännen inte verkställt fullmäktiges beslut.

Men, Evensson, låt oss icke käbbla, jag sträcker fram en hand, vill ni ha mera information från oss, ta kontakt. Dock bör ni, och andra, undvika att lägga ord i vår mun som vi inte sagt.

Christian Jensen

Lärarnas Riksförbund, Kommunombud i Ljusdals Kommun

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons