Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medborgare vakna

Nu är det dags att välja regering. Efter fyra år med detta nya arbetarparti med Reinfeldt i spetsen borde valet vara enkelt. Men tydligen inte.

Annons

Har verkligen alliansen lyckats köpa arbetare för ett par tusenlappar mer i plånboken, fast i verkligheten är det inte så mycket om man ser till allt som har höjts, till priset av välfärd och framför allt ett socialt skyddsnät. Ni vet väl att jobbskatteavdraget gäller endast så länge ni har ett arbete och håller er friska. Blir ni arbetslösa eller sjuka så är ni värdelösa för en moderat.

Har ni glömt att bland det första de gjorde var att ta bort förmögenhetskatten? Den skatteintäkten ska ju naturligtvis in från andra områden. De flesta av oss känner säkert till någon i vår närhet som har drabbats av nya regler i sjukförsäkringen. Så länge det gällde att komma åt bidragsfusket så var det helt okej, men det räckte inte utan sedan ska allvarligt sjuka ut och söka arbete. Varför? Jo, för alliansen tål inte att sjuka kostar. De ingår inte i välfärd för alla. När man är frisk och kanske drabbas av en influensa så märker man nog inte av det sociala skyddsnätet så mycket. Sjukdom eller olycka kan drabba vem som helst när som helst, om en kvart eller om ett år. Det är inte alltid man får en förvarning. Då krävs ett skyddsnät som fångar upp. Annars väntar en social utslagning. För övrigt så tänker inte en rödgrön regering röra det ni har fått mer i plånboken heller. Så kära bröder och systrar låt nu inte alliansen ta hem detta val på grund av lågt valdeltagande utan gå och rösta rött eller grönt och visa solidaritet med alla människor, inte bara de välbärgade.

Cia N

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons