Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med fokus på förmåga

Den nya sjukförsäkringen ska skapa en bro mellan sjukförsäkringen och arbetsmarknadspolitiken. Att lämna människor i en passiv sjukskrivning eller förtidspension är att döma ofta unga människor till ett livslångt utanförskap.

Annons

Christina Embretsen försöker med invand billig socialdemokratisk retorik i LjP 091230, skrämmas med att Alliansregeringen tvingar sjuka människor att arbete. Jag kan förvissa dig om, att Alliansregeringen inte kommer att tvinga sjuka människor att arbeta. Sjuka ska ha vård och rehabilitering och människor som har arbetsförmåga ska få stöd för att komma tillbaka till arbetslivet.

Tror Christina, att vi som röstar borgerligt, är en annan sorts människor, som skulle vara förskonande från sjukdomar?

Jag har själv nära anhöriga som lider av svåra sjukdomar, ingen av mina anhöriga känner någon som helst oro för att de ska tvingas ut i arbetslivet före sitt tillfrisknande.

Den nya sjukförsäkringen ska skapa en bro mellan sjukförsäkringen och arbetsmarknadspolitiken. Att lämna människor i en passiv sjukskrivning eller förtidspension är att döma ofta unga människor till ett livslångt utanförskap. Folkpartiet accepterar inte detta utan tycker att alla människor ska vara med och bidra efter sin förmåga. Den nya sjukförsäkringen fokuserar på arbetsförmågan och inte på arbetsoförmågan.

Bodil Eriksson (FP)

Ljusdal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons