Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mätta magen efter...

Höj skatten så länge ekonomin är så här och använd slantarna sparsamt så kanske vi en dag kan lägga lite extra pengar på våra gamla, våra barn och vår bandy och småskolorna i byarna – men inte nu!

Annons

Måste säga min åsikt, Bollnäs är vår kommun!

Vi har en tuff budget just nu och måste spara på allt – äldreomsorgen, barnen som är vår framtid och mycket mera. Detta ska göras på många olika sätt – genom att ta bort busskort, ta bort personalrum på boenden för att en extra pensionär ska få vård... Listan kan göras lång.

Det som gör mig så förbannad är att kommunen fick lägga mycket pengar på den nya friskolan och Wilhelminapassagen. Vårt torg är just nu en öde innergård och ändå pratas det om ny entré till Långnäs, bandyarena mitt i stan, kulturhus och så vidare. Det går inte ihop.

Och alla medborgare ute i byarna som kämpar för att behålla sina små byskolor, snälla ni: Vi måste hjälpas åt för att få budgeten hållbar. Missförstå mig inte, jag vill också bevara de små skolorna, men i dagens läge är det inte försvarbart att lägga 9 miljoner på att rusta en skola!

Kan inte heller se att det var lämpligt att sända några av våra politiker på en resa till Kina. Nej, nu får det vara nog!

Som min pappa sa en gång: "man får mätta magen efter plånboken!" Dags att hålla hårt i medborgarnas plånbok och se till det viktigaste: framtiden. Höj skatten så länge ekonomin är så här och använd slantarna sparsamt så kanske vi en dag kan lägga lite extra pengar på våra gamla, våra barn och vår bandy och småskolorna i byarna – men inte nu!

Medborgare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons