Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Måste lära varandra och våra barn att säga nej

/

Jag har stora förväntningar på #metoo-rörelsen! Sätter fokus på ett urgammalt problem som är långt ifrån upplöst, skriver signaturen Adam.

Annons

Det centrala som jag ser det är att ett nej ska vara ett nej och inte trollas bort i ett töcken av missriktad längtan. Vi behöver lära varandra och våra barn att säga nej så fort det känns som en motvilja att vara med i ett skeende. Gäller egentligen inte endast sexuella handlingar. Vi behöver också ta på oss att avläsa avvisande signaler, ord eller kroppsspråk och respektera det. Vi ska inte rädas för att fråga efter bekräftelse.

Jag anser att nejsägandet ska vara så distinkt att vi ska kunna förlita oss på det och inte behöva vara rädda för att uttrycka kärlek, ömhet, längtan eller att erbjuda en kram, klappa någon på armen eller blinka förföriskt med ögonen. Ett samhälle där folk börjar bli rädda för att uttrycka värme, längtan och ömhet riskerar att främja motsatsen. När så sker är det stor risk att burdushet, råhet och annat integritetskränkande främjas i stället för motarbetas.

Kära vänner sprid värme, det kan behövas i dessa iskalla dagar!

Adam

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons