Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Märkligt och lögnaktigt av Persson

Kommunalrådet Sven-Erik Lindestam (S) repliker på Olle Perssons inlägg (3/8):

Annons

Persson (KD) ondgör sig över Söderhamns kommuns majoritet, näringslivsutveckling och att de kommunala tjänstemännen sägs lämna felaktig information.

Detta måste bemötas. För det första delar jag Perssons syn på vårt utmärkta läge och möjligheter. Jag är stolt över att vi i dag har ett allt bredare och alltmer mer livaktigt näringsliv inom produktion, logistik, handel och service. Jag är stolt men inte nöjd med att vi har länets bästa näringslivsklimat. Vi jobbar alltmer med att förbättra service, stöd och bemötande inte för näringslivet utan vi gör det tillsammans. Ett exempel på det är framtagandet av vårt nya näringslivsprogram. Allt detta vet Persson.

Däremot blir det både märkligt och direkt lögnaktigt att läsa det Persson skriver om att vi är emot privata initiativ. Under vår ledning har tillstånd getts till enskilda förskolor i olika driftsformer. Vi har tillstyrkt i remissvar att enskilda skolor ska få tillstånd. Det vi inte vill se är att pengar som ska gå till barn och äldres vård, utbildning och omsorg plockas ut som vinster och hamnar på kanalöar.

Det vi ser i den ideologiska högerlåsning som KD står för är att det som drivs av kommunen är dåligt och det som drivs privat är bra. Hur det blir fler arbetstillfällen om en verksamhet byter huvudman och dessutom ska göra vinst återstår att bevisa.

Sist och mest allvarligt blir det då Persson skriver att kommunalt anställda tjänstemän inte lämnar rätt information. Där vore det anständigt att om nu Persson har den kunskapen, förmedla vem eller vilka av våra anställda det är som Persson menar ljuger.

Sven-Erik Lindestam (S)

kommunstyrelsens ordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons