Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Märkligt bemötande på Bollnäs sjukhus

Signaturen HSF ifrågasätter det besked som gavs vid ett besök på Bollnäs sjukhus. Aleris ger Svar direkt.

Annons

Vi alla går till sjukhuset för att få hjälp med något problem, eller hur? Vi alla säger att sjukhuset hjälper dem som behöver hjälpen, men stämmer det verkligen? För någon dag sedan fick jag se en annan bild av sjukvården, som jag tidigare inte har sett. Det var när jag och min sambo gick till sjukhuset i Bollnäs för att han behövde hjälp med sina kramper. Vi hade blivit ditskickade av Beroendecentrum för att sjuksköterskorna inte var där just då, med ordet om att sjukhuset kunde hjälpa honom.

Med hopp gick vi dit bara för att få veta att läkaren inte ville skriva ut den icke beroendeframkallande kramplösande medicinen som han behövde ha, tills han kunde få en tid på Beroendecentrum. Varför då? undrar ni. Jo, för att min sambo är en före detta missbrukare, som vill ha hjälp, som söker hjälp, för att kunna leva ett normalt liv utan droger och alkohol.

Orden vi fick med oss ifrån sjukhuset innan vi gick var att han skulle fortsätta dricka alkohol under helgen tills han kunde få en tid på Beroendecentrum. Hur smart tycker ni det är av sjukhuset/familjeläkarjouren att säga till en ung man med leverskador att dricka mer alkohol, som förstör levern ännu mer?

Varför ska missbrukare bli sedda som ingenting om de vill något med sitt liv? Hur ska en missbrukare kunna bli ren ifrån allt när de inte får någon hjälp på traven? Det enda vi gör är att se ner på dem. Är det rätt? Nej.

HSF

Svar direkt

Hej,

Vi beklagar om du och din sambo känner er dåligt bemötta vid ert besök på Bollnäs sjukhus. Alla patienter och anhöriga som besöker oss ska få ett gott bemötande och bli väl omhändertagna. Vi arbetar med ständiga förbättringar och vill därför gärna komma i kontakt med er för ett samtal. Vänligen hör av er till mig Gunilla Rundberg, Verksamhetschef för Akutmottagningen, via växeln tfn 0278-38 000 eller e-post gunilla.rundberg@aleris.se.

Gunilla Rundberg

verksamhetschef för akutmottagningen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons