Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Märkligt att politikerna inte är pålästa

Vi tycker att det är märkligt att de politiker som skrivit
insändaren
inte är mer pålästa.

Annons

Vi i ansiktslyftargruppen, som arbetar för en bättre trafiksituation i Delsbo, vill ta bort viadukten och bredda utfarten från Kalvstigen ut på väg 84. Riva upp spår har vi inte föreslagit. Dressinuthyrningen kan fortsätta som nu, med den ändringen att man får ha dressiner på östra och västra sidan om den borttagna viadukten.

Vid möte med Trafikverket, högsta ledningen i Hudiksvalls kommun, Dellenbanans vänner och ansiktslyftargruppen framkom att det kommer att kosta minst tre miljarder kronor för att få en fungerande järnväg för persontrafik och tung trafik. Dessa pengar, tycker vi, ska satsas på utbyggnad av ostkustbanan för snabbspår. Att påstå att Dellenbanan fortfarande håller relativt bra standard är en grov överdrift. För gods- och persontrafik behövs i princip en ny järnväg.

I nuläget har vi en väl fungerande busstrafik mellan Ljusdal och Hudiksvall med täta turer som eventuellt ska bli ännu tätare, nybyggda busshållplatser med cykel, moped och bilparkering vid de mest använda hållplatserna. Kan ni politiker arbeta för och påverka att vi i regionen får en biogasanläggning, kan dessa bussar köra på miljövänligt bränsle.

Med snabbspår på ostkustbanan och väl fungerande busstrafik kan man bo i Dellenbygden och pendla till Söderhamn, Sundsvall och Gävle för arbete eller studier.

Satsa tre miljarder kronor på en järnväg som till största delen går i skogen, långt från bebyggelse och med få hållplatser, anser vi vara bortkastade pengar.

Vi tycker att det är märkligt att de politiker som skrivit insändaren inte är mer pålästa. Det finns redan två–tre utredningar av olika parter om Dellenbanans framtid.

Ansiktslyftargruppen:

Gunnar Eriksson, Pelle Nyberg, Jonny Bryngelsson, Rolf Jonsson, Tommy Fredin, Benny Karlsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons