Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Märkliga olikheter i trafiken

Barnen från Ede har övergångsställe och en väg där det råder 30 kilometer i timmen när de ska gå till Ede skola. Barnen från Ava har inget övergångsställe.

Annons

Barnen från Ede har övergångsställe och en väg där det råder 30 kilometer i timmen när de ska gå till Ede skola. Barnen från Ava har inget övergångsställe. Bilarna har just saktat in från 70 kilometer i timmen vid refugen där barnen måste ta sig över. Sedan vid uppfarten till Hälsingefoder finns inte heller något övergångsställen Lite vita streck i asfalten kan väl inte vara så dyrt.

Barnen från Ava kan inte heller ta bussen. Vid busshållplatsen på väg 305 är det dålig sikt och timmerbilarna kommer i 100 kilometer i timmen. Där skedde en svår olycka i somras. Borta vid forngården har det också skett olyckor. Sedan kör jag till Hudiksvall. Vid infarten till Hudiksvall finns varken hus eller fotgängare, men där är det 50 kilometer i timmen.

När jag kommer körande på en liten, enslig väg utan en människa i Hudiksvall dyker plötsligt en viadukt upp. Där finns det rödljus! Varför är det aldrig någon som talat om rödljus vid viadukten i Delsbo? Då skulle man kunna göra en ordentlig trottoar för skolbarn och andra fotgängare.

Monika Lavén

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons