Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Märklig kvinnosyn

Först ett tack till LjP för artiklarna om hur det står till med kvinnorna och chefposter, intressant.

Annons

Socialdemokraterna i vår kommun har öppet redovisat sin syn på kvinnorna och jämställdheten, det gjordes i samband med tolkningen av valresultatet vid valet i september 2010.

Mest personröster i hela kommunen, efter Folkpartiets Bodil Eriksson, fick det sittande kommunalrådet, tillika ordförande i kommunstyrelsen. Hon var och är en kvinna.

I en sen och mörkerlagd  oktober- eller novemberkväll/natt bestämdes att någon kvinna skall icke göras till något kommunalråd.

Hur skulle det se ut om en kvinna,  med erfarenhet som ledare och VD (kommunstyrelseordförande), skulle slå ut en man, otänkbart. Min tolkning är att de som röstade, anser att kvinnor tillhör nöjeskontot.

Ljusdals kommun har tidigare visat framfötterna när det gäller utnämning av kvinnliga chefer. Förre kommunchefen var kvinna, och Ljusdals Energis förrförra VD var första kvinna som VD i energisverige. Det var förstås under den bortgångne Åke Henriksson tid.

Åke H förstod att kvinnor har en multifunktion, nämligen de kan utföra tvenne saker samtidigt, vilket inte speglar manskönet speciellt ofta.

Att gå och tugga samtidigt klarar nog bara kvinnorna av. Ljusdals kommun använder allt som oftast konsulter vid chefsrekrytering, så ett litet tips, att vid nästa upphandling av konsulttjänst: upplys om att ett test om multifunktion måste ingå i rekryteringsuppdraget.

Jag tror att inom fem år är kvinnor i majoritet vid alla chefsposter under förutsättning att inga nattliga möten avhålles.

Åke Söderlund

Nor

Järvsö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons