Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mardröm att färdas i Gävleborg

I gårdagens Aktuellt kunde man höra centerns infrastrukturminister Åsa Torstensson verkligen orera om regeringens satsningar på vägar och järnvägar. Men i vanlig ordning blir det knappast mer än småsmulor till Gävleborgs län.

Annons

Nå, vad säger det blå laget, och i synnerhet C om infrastruktursatsningarna i länet? I gårdagens Aktuellt kunde man höra centerns infrastrukturminister Åsa Torstensson verkligen orera om regeringens satsningar på vägar och järnvägar.

Men i vanlig ordning blir det knappast mer än småsmulor till Gävleborgs län. Här nöjer man sig med att sänka hastigheterna på en massa vägar och ingen i det blå laget, eller dess förespråkare vågar protestera. Och det kostar ju också både tid och pengar, men jag är ytterst tveksam om jag är beredd att kalla det infrastruktursatsning.

I tidningen (31/3) kunde man däremot läsa att något dubbelspår på Ostkustbanan genom länet blir det inte.

Inte heller blir det något gjort åt den lindrigt sagt undermåliga E4 mellan Söderhamn och Gävle, som så gott som dagligen under hela vintern varit ett elände. Riksväg 83 lämnar också mycket i övrigt att önska, liksom stora delar av E4 mellan Hudiksvall och Sundsvall. I Sundsvall har man åter igen lovat en förbifart, men vem kan tro att det är annat än ett löfte under ett valår.

Att pendla eller att färdas genom Gävleborgs län är många gånger en mardröm, jag gör det, så jag vet.

Rolf Orre

Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons