Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Människovärdet det viktigaste

Politik handlar inte bara om vilket parti som är för skattesänkningar och vilket som är emot.

Annons

Om man bortser från den pragmatism som går som en röd tråd genom samtliga partier så ser man den ideologi som varje parti har.

Den som säger att det inte spelar någon roll vem som styr landet, för det kommer se lika ut i alla fall, misstar sig ofantligt mycket. Det finns en tydlig skillnad mellan Moderata samlingspartiet och Socialdemokraterna.

Socialdemokraterna förespråkar kollektivet och det gemensamt ägda men moderaterna gör det inte. Socialdemokraterna var forcerande när det gällde att införa allmän rösträtt i Sverige, men Moderaterna var föga förtjust i tanken då de var övertygade om att en förestående revolution var att vänta om alla fick lika stort inflytande. Denna uråldriga människosyn avspeglar sig rätt bra i den politik som moderaterna och alliansen för. Därmed inte sagt att allianspartierna inte är demokratiska.

Man kan väl säga att den naturliga hierarki som finns mellan människor fungerar som en kompass för moderaterna när det gäller att fatta beslut. De varken kan eller vill se det samhällsgagnande i att faktiskt utjämna klassklyftor. I deras tankevärld medför en sådan vision bara problem. Talangfulla kommer då att tvingas tänka sig till de talanglösas nivå. De tror inte på det sunda förnuftet hos människan utan de kastar yxan i sjön när det gäller att tro på människors goda vilja.

Ovilja måste relegeras med piska men som plåster på såren så använder de skattesänkningar som incitament. Frågar man mig så är saken klar.

Moderater är ulvar i fårakläder men som den sanna socialdemokrat jag är så fråntar jag dem inte trots min övertygelse människovärdet. Människovärdet är det finaste vi har och det har alltid varit Socialdemokraternas kompass i strävan efter ett rättvisare Sverige.

Cecilia Jonsson, Socialdemokraterna, Bollnäs

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons