Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Manifest för folkkyrkan

Inför kyrkovalet 2009 har vi socialdemokrater antagit ett valmanifest som innehåller tolv punkter. Vi skall bland annat stärka Svenska kyrkan som folkkyrka.

Annons

Inför kyrkovalet 2009 har vi socialdemokrater antagit ett valmanifest som innehåller tolv punkter. Vi skall bland annat stärka Svenska kyrkan som folkkyrka. Tradition, respekt och kvalitetssäkring är några av ledorden där kyrkliga traditioner paras ihop med människors egna önskemål.

Kyrkan har inte råd att misslyckas en enda gång. Varje handling, vare sig det rör sig om dop, konfirmation, vigsel eller begravning ska utföras med värdighet och vetskap om att det är en unik händelse för den enskilda människan.

Frihet, jämlikhet, solidaritet och hållbarhet är bärande rubriker i det tolvpunktsprogram som lagts fram, med fokus på förrättningar. Samkönade äktenskap välkomnas och kyrkorummet ska vara öppet för alla.

Varje medlemsutträde ökar risken för att kyrkor förfaller. Svenska kyrkan ska bli en mönsterarbetsplats och bidra till ett mångreligiöst samhälle. Klassklyftor inom kyrkan ska bekämpas samtidigt som rösten höjs för internationell solidaritet.

Rolf Samuelsson (S)

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons