Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mångkultur men bara utomlands

Visst är det lite lustigt? Sverigedemokraterna ställer upp i kyrkovalet för att ”slå vakt om Sveriges kulturvärden och urgamla traditioner”. Och de gillar mångkultur, men den ska vara utomlands.

Annons

Visst är det lite lustigt? Sverigedemokraterna ställer upp i kyrkovalet för att ”slå vakt om Sveriges kulturvärden och urgamla traditioner”. Och de gillar mångkultur, men den ska vara utomlands. Om de hade haft något inflytande när kristendomen spreds över Europa hade vi fortfarande blotat till Tor och Oden och missionärerna hade aldrig kommit så långt norrut som till det Sverige vi i har i dag. Utlänningar med andra kulturella värderingar och med en troslära som helt stred mot våra gamla traditioner hade effektivt stoppats vid kusterna.

Så, i logikens namn, varför i hela världen vill de vara med och ha inflytande över Svenska kyrkan? Ska de leva upp till sitt program så ska väl asatron återinföras och de gamla blotplatserna åter byggas upp, inte ska vi väl hålla på med en lära som några svartmuskiga sydlänningar kommit dragande med hit. Nej, rösta på ett modernt parti som värnar den fria svenska folkkyrkan, en kyrka för alla, för både nya och "gamla" svenskar, för både ”ljumma” och innerligt troende. Gå och rösta!

Berit Magnusson (C)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons