Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många vill kunna gå in på ett bankkontor och hantera kontanter

/
  • Vi vill att bankerna ska hantera kontanter över disk, menar artikelförfattaren.

Vi vill att bankerna ska hantera kontanter över disk, detta för att befolkningen ska skulle ha den valfrihet som i dag inte finns, skriver Henrik Olofsson, Sjukvårdspartiet.

Annons

I en insändare med rubriken Varför struntar politikerna i detta ? som berör kontanthanteringen på våra bankkontor kan jag meddela att Sjukvårdspartiet i Gävleborg, förutom att ta tag i en massa sjukvårdsfrågor, som enda parti i länet har lyft denna fråga i en inskickad motion som heter just kontanthantering på banken.

I motionen som jag författat ställer jag ett krav att vi i vår nästa upphandling av banktjänster ska ställa krav på den bank som hanterar lönerna för våra 6000 anställda. Vi vill att bankerna ska hantera kontanter över disk, detta för att befolkningen ska skulle ha den valfrihet som i dag inte finns.

Befolkningen har i dag inget val, utan kontanthanteringen styrs ut från bankkontoret. Många människor vill i dag faktiskt kunna gå in på ett bankontor för att kunna sätta in eller ta ut pengar.

Vi från Sjukvårdspartiet anser att vi som region har ett ansvar att ta i de krav vi ställer på den bank vi vill ha som hanterar våra löner. Vi kan absolut ställa kravet att man ska hantera kontanter över disk. Vi politiker har ansvar för att ställa krav på de aktörer som ska vara en del av vår service.

Jag hoppas fler politiker vågar ställa detta krav på att vi i samhället ska kunna betala kontant om man vill.

Henrik Olofsson

Sjukvårdspartiet Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons