Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många frågor återstår

När nu köpet av gamla SJ- verkstaden verkar klart är fortfarande några frågor obesvarade. Vart har kommunen tänkt flytta de industrier som finns etablerade på området?

Annons

När nu köpet av gamla SJ- verkstaden verkar klart är fortfarande några frågor obesvarade. Vart har kommunen tänkt flytta de industrier som finns etablerade på området? Om köpet även gäller den gamla fjädersmedjan måste ugnar och maskiner flyttas och det är inga lätta grejor. Var skall besökarna parkera? Det blir inte lätt för kommunen att flytta Lidl och Preem-macken.

Det är väl heller inte kommunens mark de ligger på. Kommunen borde även kontrollera så inte några byggnader på verkstadsområdet är kul- turmärkta. I så fall får inga stora förändringar ske utan tillstånd av länsmuseet och länsstyrelsen. Då återstår området vid gamla lokstallarna. Den marken måste saneras innan det anläggs någonting på det området. Även där kan finnas någon byggnad som är kulturmärkt. Om sanering påbörjas är det viktigt att kommunen kontrollerar så inget av de massor som saneras hamnar i Ljusnan. Det kan få förödande konsekvenser för fisket. Då blir både länsstyrelsen och miljödomstolen inblandade.

Det är bara vägen, badet och minigolfbanan mellan älven och lokstallsområdet. Där har Nilsson-Sträng och Degerman någonting att fundera på innan köpet kommer till stånd.

Lars Nordqvist

 

 

 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons