Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många fördelar med bandyhallar

/

Jag kan garantera att byggande av hallar på ovan angivna orter kommer att generera mer glädje och nytta än det lilla oönskade lobbykontoret i Stockholm, skriver insändaren.

Annons

Den 10 december 2015 läste jag en krönika av Lars Edling . Han uttrycker en oro för en kommunfinansierad bandyhall i Söderhamn. Jag håller inte med. Den är minst tio år för sen. Hallbristen gäller även i Ljusdal och Bollnäs. Men man måste börja rätt. Låt klubbarna finansiera sina hallbyggnader själva. Kommunerna kan ställa borgen för erforderliga lån, markupplåtelse, med mera.

Förra veckan kunde vi i en tidsbild i LjP läsa att Ljusdals kommun efter två års funderande var på det klara med att man skulle bygga bandyhall. Beskedet lämnades för 25 år sedan vid en tidpunkt när räntorna låg på tio–tolv procent. Den hallen är inte bygd än. Hade man gjort slag i saken då hade det varit dags att renovera den nu.

Fördelen med att bygga i egen regi, som förening, är att man kan erhålla bidrag från exempelvis allmänna arvsfonden. Som förening kan man dessutom göra upphandlingar utan lagen om offentlig upphandling.

En ishall fungerar som en värmepump när man gör is. Hallen avger värme då och överskottsvärmen kan levereras till närbelägna byggnader.

Jag kan garantera att byggande av hallar på ovan angivna orter kommer att generera mer glädje och nytta än det lilla oönskade lobbykontoret i Stockholm.

Bandyhallar nu

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons