Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man biter sig i baken med inköpen

Man ska satsa på att handla så mycket som möjligt inom den egna kommunen och uppriktigt sagt skita i gemensamma inköp, för den lilla besparing man gör, blir en förlust i slutändan. Små orter blir utan butiker, samhällen kommer att dö ut.

Annons

Jag har suttit och funderat lite på det här med Inköp Gävleborg, där de ordnar så att kommunerna kan handla och investera så billigt som möjligt. Men enligt min uppfattning om det här är att man biter sig själv i baken när man gör så här.

Ta ett exempel: kommunen behöver fylla på sina förråd med papper, så då måste man beställa från ett företag, som troligtvis inte kommer från den egna kommunen, utan man köper varan från någon annan ort.

Den kan ligga i Skåne, bara för att dessa kanske lämnade ett bud som var några kronor billigare. Min fundering på detta är, blir det billigare i längden om man gör så här? Den lokala bokhanden som har tre anställda kanske får lägga ner, och då blir folk arbetslösa och måste flytta från en liten ort/kommun för att få nytt jobb.

Detta i sin tur gör så att det blir kanske mindre med barn på fritids, vilket medför att detta måste läggas ned och så har man skapat en ond cirkel där alla så småningom blir lidande. Jag skulle vilja veta vad det kostar för kommunerna att göra ett avtal med ett företag och vad kostnaden för att ta fram sådana uppgifter kostar. Vad tar inköp Gävleborg för dessa åtagande.

Detta gäller inte bara detta ämne utan alla typer av inköp. Jag tycker man ska satsa på att handla så mycket som möjligt inom den egna kommunen och uppriktigt sagt skita i gemensamma inköp, för den lilla besparing man gör, blir en förlust i slutändan.

Små orter blir utan butiker, samhällen kommer att dö ut. Man ska inte vattna grannens gräsmatta för att den ska bli grönare. Det är mina skattepengar som används, så försök att använda dem rätt snälla ni som sitter och bestämmer i kommunerna.

Bybo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons