Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målsättning att Framtidens nät ska bli driftsäkert

Framtidens Nät – där Telia går från koppar till mobila nät och fiber – är en satsning som genomförs i 29 kommuner i Sverige under 2016 bland annat i Nordanstigs kommun, skriver Telia i ett svar på insändare från ”Företagare som funderar på att flytta” (
5/8
).

Annons

Vår målsättning med Framtidens Nät är att skapa ett driftsäkert nät med bra erbjudanden för telefoni och bredband. Situationen för flertalet av de kunder som är berörda av Framtidens nät har idag en kopparaccess i ett kopparnät som i de här specifika geografiska områdena helt enkelt inte lever upp till de krav som vi på Telia ställer på driftsäkerhet och kapacitet. Vi vill att våra kunder ska vara trygga i vetskapen om att de med oss har tjänster som använder ett modernt nät med hög driftsäkerhet. Och inte minst kunna bo kvar och verka – oavsett var i Sverige. Vilket är precis vad vi erbjuder i Framtidens Nät. Alla Teliakunder som berörs i Nordanstigs kommun har fått information och erbjudande om ersättningstjänster. Tjänsterna är framtagna för att ge en minst lika god kundupplevelse som den man har haft genom sin kopparaccess. Ofta blir det till och med bättre. Många av de kunder som använder kopparnätet på de här aktuella orterna upplever ett kopparnät med många driftavbrott – inte minst under vinterhalvåret då kopparnätet är känsligt för storm, väta och snö. Med ersättningslösningen som är telefoni och bredband med förstärkt signalstyrka i det mobila nätet skapar vi förutsättningar för en avsevärt bättre driftkvalitet. Flertalet av kunderna som berörs har även haft låga hastigheter på sitt bredband – kopparnätet har helt enkelt inte kunnat prestera mer just på dessa orter. Med ersättningslösningen blir ofta hastigheterna mycket högre. En viktig förutsättning för de ny moderna digitala tjänsterna inom exempelvis skola och hälsovård.  Vi har även tagit fram motsvarande tjänster för företagare – mer information om dem hittar man på telia.se.

Så sammanfattningsvis – Framtidens Nät handlar om utveckling – där Telia tar sina kunder med på resan mot utveckling och möjligheten att ta del av och vara en del av det digitala samhället som växer fram i Sverige. Ett driftsäkert och stabilt nät är en viktig förutsättning för det.

Utöver investeringar i Framtidens Nät och det mobila nätet investerar även Telia miljarder i att bygga ut sitt fibernät.

Sverige är ett föredöme när det gäller digital utveckling – låt alla i Sverige – oavsett om man bor i stad, tätort eller landsbygd vara en del av den utvecklingen.

Inger Gunterberg

External Communications Manager

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons