Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maktskifte behövs i Hudiksvall

I 16 långa år har Socialdemokraterna med vänsterstöd suttit i ledningen i Hudiksvalls kommun. Och när oppositionen kommer med olika förslag är kommunalrådet Sven-Åke Thoresen (S) snabbt ute med fördömanden (25/8).

Annons

Centerpartiet, Moderaterna, Kristdemokraterna, Folkpartiet och Miljöpartiet i kommunen fick redan i förra valet nästan 2 procent fler röster än vänstersidan, men vänstersidan märkligt nog ett mandat mera i fullmäktige.

Därför är det hög tid att kommuninvånarna nu säger ifrån ännu tydligare så att en ny kommunledning vädra ut, börja arbeta offensivt och ta vara på den stora utvecklingspotential som Glada Hudik har.

Från Centerpartiet med många nya kandidater på valsedeln är vi beredda att tillsammans med övriga allianspartier, och gärna också med Miljöpartiet, gå i spetsen för förnyelsen i kombination med ekonomiskt ansvar. Vi har ett program för maktskifte, människor i arbete, mångfald och miljö.

Människor i arbete är grunden för välfärd, utveckling och självkänsla. Vi vill utveckla företagsklimatet i Hudiksvall, så entreprenörskap och egenföretagande blir ledstjärnor, och så att fler både unga och äldre kan få arbete. Med Socialdemokraterna i ledningen har Hudiksvall det senaste året rasat över 50 placeringar i Svenskt Näringslivs rankning som företagsvänlig kommun. Vi vill vända Hudiksvalls utveckling så att vi blir en av Sveriges 20 mest företagsvänliga kommuner

Vi vill satsa på mångfald, kvalitet och valmöjligheter inom skola, vård och omsorg. Barn, brukare och anhöriga ska ha valfrihet att välja skola och vem som ska utföra vård- eller omsorgstjänsten enligt Lagen om valfrihetssystem (LOV). Vi tycker liksom Ljusdal, Nordanstig och andra hälsingekommuner att valmöjligheter ska erbjudas också i Hudiksvall.

På skolområdet måste ambitionen vara att inga ungdomar ska behöva lämna grundskolan utan att ha klarat de kvalitetskrav som ställs gällande att lära sig att läsa, skriva och räkna. I dag är det dessvärre nästan 30 procent av våra ungdomar som har ofullständiga betyg i årskurs 9.

Vi vill satsa på miljön och utveckla Hudiksvall till en av Sveriges ledande ekokommuner, där vi bedriver all kommunal verksamhet så att den är långsiktigt hållbar, rötar avfall och biomassa för produktion av biogas, gör kommunens bilpark fossilfri, bygger cykelbanor och satsar offensivt på förnybar energi som vindkraft.

Centerpartiets politik i Hudiksvalls kommun är presenterat i 112 tydliga, konkreta krav i vårt program. De är en bra grund för en ny kommunledning som kan ge Hudiksvall en nystart och begreppet Glada Hudik ett verkligt innehåll.

Sven Bergström Forsa

Caroline Schmidt Hudiksvall

Jörgen Bengtson Enånger

Mats Guldbrand Delsbo

Centerkandidater till kommunfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons