Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maktfullkomlig tarvlighet

För Bollnäs kommun och dess innevånare är det generande att kommunledningen går ut i Ljusnan och offentliggör sitt missnöje med förhållandena på tekniska förvaltningen och framför allt dess chef.

Annons

För Bollnäs kommun och dess innevånare är det generande att kommunledningen går ut i Ljusnan och offentliggör sitt missnöje med förhållandena på tekniska förvaltningen och framför allt dess chef, som man dessutom aviserar att man tänker sparka.

Ett enskilt kommunalråd eller för den del ledningsgrupp har ej behörighet i vårt land att skapa egen rätt och fälla dom. Att låta en medmänniska offentligt få schavottera på sätt som sker nu är regelrätt mobbning.

Det demokratiska samhället har fastställda arbetsrättsliga regler, som ska tillämpas i ärenden som detta. Här utnyttjar kommunalråden sin maktposition gentemot en enskild tjänsteman och föregår därmed en förestående opartisk utredning.

Kommunledningen slår dessutom till mot verksamhetschefen, när denne är borta på semester och möjligen inte kunnat följa händelseutvecklingen på nära håll. Han lär ha fått reda på kommunledningens offentliggjorda missnöje. Men inte själv gjort några uttalanden till pressen.

Jag tycker hanteringen är så sjaskig. Observera, jag tar inte alls ställning till sakfrågan utan enbart till kommunledningens tillvägagångssätt. Det är nu andra gången inom drygt ett år som vi kommuninnevånare tvingas ta del av ledningsgruppens tarvliga hantering av en enskild tjänsteman.

I anslutning till dåvarande skolchefens entledigande och omplacering träffades en överenskommelse om att Leopold Stoltz skulle se över samtliga chefsavtal. Jag utgår från att även T. Falkeborn numera omfattas av ett sådant och att Stoltz ännu noggrant klarlagt hans arbetsuppgifter och resurser för verkställande av politiskt fattade beslut.

Politikerledningens frekventa ekonomiska äventyrligheter måste då också granskas och vägas in i tekniska nämndens innevarande belägenhet innan dom fälls!

Ethel Delin

Arbrå

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons