Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Makt eller vård?

Den reala vården dignar under bördan av det faktiska arbetet, knappa medel och krympande antal personal samtidigt som administrationen ökar i antal chefer och chefsnivåer, chefer oftast rekryterade ur de politiska leden.

Annons

Bra och modig insändare av H. Briland i (29/4). Artikeln pekar på vad vi alla medborgare innerst inne vet och förstår, den överorganiserade maktpyramid av politiker och tjänstemän inom landstinget i vårt län.

Min åsikt är att det är hög tid att avveckla nuvarande centralstyrda administration och återföra beslut och skattepengar till den nivå som skattepengarna är avsedda för.

Den administrativa centraliseringen som genomdrivits av landstingspolitiker under många årtionden med svepskälet att spara skattepengar har i stället lett till en tjänstemannakoloss som kostar skattebetalarna största delen av inbetalade skattemedel.

Den reala vården dignar under bördan av det faktiska arbetet, knappa medel och krympande antal personal samtidigt som administrationen ökar i antal chefer och chefsnivåer, chefer oftast rekryterade ur de politiska leden. Vems intressen företräder landstingspolitiker? Partiets maktposition eller vården, det är frågan.

Sören Molander Njutånger

makten ut i landet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons