Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Magstarkt slå sig för bröstet över sin förträfflighet

Att slå sig för bröstet och antyda att, se hur duktiga vi är vi som bor i stan, vi ökar i antal invånare men ni på landsbygden ni blir bara färre, när hela tillväxten består av stulna fjädrar tycker jag är väl magstarkt, skriver insändaren.

Annons

Stark stad viktig för landsbygden påstår professor Lars Westin vid en föreläsning i Hudiksvall enligt referat ( HT 28/5 ). Föreläsningen kom (o)lämpligt, eller var den planerad med tanke på Hudiksvalls stads avsikt att lägga ned ytterligare ett antal skolor i ett flertal orter i kommunen?

Hela Hudiksvalls stads tillväxt består, liksom alla andra kommuncentrum i Norrland, av att centralorten där kommunalkontoret är placerat brandskattar alla inkorporerade samhällens (tidigare självständiga kommuner) genom att frånta dessa exempelvis skolorna, men även annan service och arbetstillfällen.

Att slå sig för bröstet och antyda att, se hur duktiga vi är vi som bor i stan, vi ökar i antal invånare men ni på landsbygden ni blir bara färre, när hela tillväxten består av stulna fjädrar tycker jag är väl magstarkt.

Pensionärerna från hela kommunen flyttar in till Hudiksvalls stad och ökar således stadens innevånarantal, men ungdom och familjerna i fertil ålder flyttar härifrån så totalt minskar kommunens innevånarantal. Är det den typ av tillväxt som Westin förespråkar så delar jag inte hans åsikt.

Att bygga bostäder och infrastruktur för kommunens pengar centralt inne i Hudiksvall för att folk skall flytta in är samma recept som Storstockholms bostadsbyggande och infrastruktursutbyggnad med 100 tals miljarder statliga skattekronor varje år, för att skapa översysselsättning och ekonomisk tvångsinflyttning av konsumenter, är absolut förkastligt.

Ett helt rike dör under bördan att försörja och bygga ut vår huvudstad och vi som bor utanför Hudiksvalls stad vill inte dö för Hudiksvalls stads tillväxt.

Sören Molander

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons