Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Magnus Svensson: ”Stoppa kilometerskatten”

Det är alltigenom ett riktigt dåligt förslag och jag hoppas innerligt att det aldrig slår igenom! skriver Magnus Svensson (C) om regeringens förslag om kilometerskatt på lastbilstransporter.

Annons

Visste du att regeringen vill inför en kilometerskatt på lastbilstransporter? Alla lastbilar tvingas betala uppemot 26 kronor i skatt – för varje mil de kör. Den notan kommer du att få betala, med högre priser på mat och biodrivmedel.

I Gävleborg körs det i snitt 4471 mil per tung lastbil och år. Den ökning som nu föreslås skulle slå hårt. Kostnadsökningen i snitt per tung lastbil och år skulle med detta förslag som regeringen lagt fram bli 116 246 kronor.

Denna skatt som Socialdemokraterna och Miljöpartiet vill införa som de kallar kilometerskatt på transporter med tunga lastbilar och där Regeringens utredare tittar på en modell där varje tung lastbil skulle tvingas betala 26 kronor per mil i skatt. Denna skatt kommer att innebära att man hittar intäkterna någonstans, det sker via dyrare transporter. När transporterna av livsmedel, övriga produkter blir dyrare så behöver man få in de intäkterna någonstans. Då är det vi som konsumenter som får stå för notan.

Det är alltigenom ett riktigt dåligt förslag och jag hoppas innerligt att det aldrig slår igenom!

Magnus Svensson

distriktsordförande Centerpartiet i Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons