Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyssnar vår kommunledning eller sticker den huvudet i sanden? 

Hudiksvalls kommun får inte beskatta, eller rättare sagt skrämma bort, kunderna med P-avgifter. P-skivan fungerar alldeles utmärkt i andra städer och inga tankar finns kring olika krångliga regelverk där, skriver Jonas Holm (M).

Annons

Efter återremissen av förslaget med införande av P-avgift har nu kommunledningen i Hudiksvall skickat ut två frågor till fastighetsägare, intresse- och branschorganisationer. Två lite märkliga frågor, men i alla fall med möjligheten att svara med egna ord och att uttrycka sin åsikt. När jag läser de inkomna svaren ser jag att en kraftig majoritet av dem som svarat vill ha kvar P-skivan som den fungerar i dag och inte med olika regler på olika parkeringsplatser.

Läs även: Strid om Hudiksvalls parkeringsavgifter men motståndarna i minoritet

Vid två tillfällen under 2015 tillfrågade Moderaterna allmänheten om P-skivan. Svaren blev mycket entydiga: Över 90 procent av de drygt 800 tillfrågade ville ha den kvar i nuvarande form. Vi Moderater har en lyssnande attityd! Jag hoppas nu att Mikael Löthstam (S) lyssnar, tar åt sig av svaren och lämnar P-skivan oförändrad.

I mitten av februari stänger Åhléns varuhus och i skrivande stund är det ganska glest med kunder på gågatan och i våra köpcentra! Beror detta på att kunderna väljer andra orter för sina inköp och upplevelser? 

Kommunen får inte beskatta, eller rättare sagt skrämma bort, kunderna med P-avgifter. P-skivan fungerar alldeles utmärkt i andra städer och inga tankar finns kring olika krångliga regelverk där. 

Läs mer: Då infördes P-skivan

I kommunens investeringsbudget varje år finns pengar reserverade för gator och vägar. Där innefattas bland annat byggandet av nya parkeringsplatser. Det är verkligen inget argument att P-avgifter behövs för att kunna bygga nya parkeringsplatser. De ska man bygga i alla fall.

Kommunledningens förslag innebär också inköp av nya parkeringsautomater och medföljande kringkostnader till en kostnad av cirka en miljon kronor! I dessa tuffa tider med balanspaket och sparåtgärder som nuvarande kommunledning infört, behövs den miljonen till annat inom kommunen. Det gäller att satsa på framtiden och utveckling, inte avveckling. Men det verkar inte nuvarande kommunledning ha förmågan att göra. 

Se nu till att hjälpa handeln kvar i vår stad. Stjälp inte de företagare som satsar på sina verksamheter och behöver alla kunder. Mitt råd till kommunledningen är att lyssna. Lägg de ideologiska skillnaderna åt sidan för kommunens och handelns bästa.

Gör man inte det är jag rädd att den negativa spiralen inte går att stoppa och att vi kommer att få uppleva fler konkurser, fler stängningar av butiker och en utarmad handel. Och det kan gå fort. Ska kommunen leva upp till den vision som man antagit, behövs alla goda krafter och inte en kommunledning som motarbetar företagande och entreprenörsanda! 

Jonas Holm (M) 

kommunalråd i opposition 

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons