Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lustfyllt med grönare mat

Att välja mera grönsaker och mindre köttbitar till middag är ett enkelt sätt att göra en klimatinsats. Att äta mer grönt är inte bara gott utan gör också gott.

Annons

För en bättre hälsa rekommenderar Livsmedelsverket att vi minskar vår köttkonsumtion med upp till hälften. Det är lika mycket som vi har ökat köttätandet med de senaste 20 åren.

Visste du att produktionen av kött globalt påverkar klimatet mer än hela transportsektorn? När du väljer en grön rätt halverar du din mats klimatpåverkan – godare, enklare och billigare klimatbantning finns inte. Naturskyddsföreningen tycker att vi ska låta en dag i veckan vara helt grön och skippa köttet.

Per-Olof Erickson

Naturskyddsföreningen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons