Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lurades på bastubad

Vad ska jag göra nästa gång om vi känner oss sugna på denna aufguss en fredag kväll? Ringa badhuset och fråga hur många damer det finns där som kan tänkas vilja basta?

Annons

Jag och min nioåriga dotter var på badhuset i Hudiksvall på fredag kväll. Jag hade tittat på Hudiksvalls kommuns hemsida och där utlovar badhuset "aufguss" varje fredag kväll i damernas bastu.

Jag lovade min dotter att vi skulle gå och simma och basta och vi såg båda två fram emot det i höstrusket. När jag betalar inträde så frågar jag om denna aufguss och får till svar av en kvinnlig "badvakt" (?) att det kanske inte blir något då det är så lite folk.

När klockan närmar sig 18.30 går jag och min dotter upp ur bassängen och frågar igen om det blir något. Jag får till svar att det inte blir det eftersom hon inte tycker det är roligt att ha aufguss för endast en person. Min dotter räknade hon tydligen inte alls. Är det meningen att den anställda ska finna nöje i det? Jag svarar henne att vi är besvikna, detta är utlovat på hemsidan och vad spelar det för roll egentligen hur många personer som bastar?

Den känsla jag fick var att hon tyckte det enbart var skönt att få slippa detta, nu kunde hon sätta sig på sin stol i stället och slippa svettas.

Vad ska jag göra nästa gång om vi känner oss sugna på denna aufguss en fredag kväll? Ringa badhuset och fråga hur många damer det finns där som kan tänkas vilja basta? Detta anser jag vara dålig reklam och mindre bra bemötande!

Nyinflyttad

 

Badhuschefen svarar: Jag beklagar att ditt besök på Hudikbadet inte blev som du förväntat dig.

Vi kommer att se över rutinerna, och ha en tydlig information på hemsidan gällande de olika aktiviteterna. Jag önskar dig varmt välkommen tillbaka med förhoppningar att ditt nästa besök ska bli till full belåtenhet.

"Aufguss" är en bastu upplevelse, där en ur personal är med i bastun. Aromatiska dofter blandas med vatten och töms över stenarna på bastu aggregatet. Konceptet kan utvecklas ytterligare genom att "doftupplevelserna" varieras med peeling av grovsalt, kall avrivning med snö eller is, in smörjning med honung med mera.

Inga Britt Jonsson

chef badhus

Hudiksvalls kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons