Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lurade på Erikssons lustigheter

Flera skrattade och vi visste inte åt vad, fattade naturligtvis att det var någon klurig poäng, men några tittade bara på varandra och såg frågande ut, skriver insändaren med anledning av Ronny Erikssons uppträdande i Söderhamn förra lördagen. Svar direkt ges av artisterna.

Annons

Jag kan inte hitta en enda rad i tidningen från Ronny Erikssons uppträdande på Söderhamns Teater i lördags. Trodde det skulle komma in någon kommentar om hur uselt det var, inte för alla men en hel del måste ha missat minst 25 procent av föreställningen.

Vi, min man och jag, hörde inte mycket av vad som sades och sjöngs från scenen. Ljudet var så högt att det blev bullrigt och Eriksson gick från högt tonläge ner till långt ner i basläge som gjorde att de sista orden drogs ner i magen. Flera skrattade och vi visste inte åt vad, fattade naturligtvis att det var någon klurig poäng, men några tittade bara på varandra och såg frågande ut. Nu satt vi på första raden uppe på läktaren. Kan en läktare förstöra så mycket ljud?

Ingen av oss har några fel på hörseln. I annonsen stod det att föreställningen var mellan klockan 19 och 21.30, kaffepaus inräknat. Så när han tackade och försvann bakom kulissen, reste vi oss och tänkte fika, men då kom han in tillbaka och programmet fortsatte till kl. 20.30. Sen var det slut! Ingen paus, alltså. 300 kronor per person kostade kalaset för en och en halv timme. Det var inte värt hälften ens. Besvikna och uttröttade av ansträngningen att försöka höra något, åkte vi till ett annat ställe och fick "gofika".

Synd att det skulle bli så på en uppskattad underhållare från förr.

Pensionist

Svar direkt

Synd om insändaren var missnöjd med vårt framträdande i Söderhamn. Det där med ljud är ju inte helt lätt. Alla har vi vår högt personliga uppfattning. Vi hade gjort en ljudkoll innan, även på balkongen, och tyckte att ljudet var ok. När det sedan kommer publik förändras alltid ljudbilden.

Från scenen ser man ju publiken och som vi uppfattade det reagerade publiken som att den uppfattade texterna. Stämningen var mycket god. Hur det var på läktaren är svårt för oss att veta. Om man tyckte att ljudet var dåligt där hade man ju kunnat flytta ner i salongen. Det fanns lediga platser där.

I vanliga fall spelar vi två akter med fikapaus mellan. I Söderhamn fanns ingen som kunde/ville sälja fika i pausen. Därför gjorde vi en konsert på 90 minuter. Vi hade hellre spelat två akter.

Om tidningen kontaktar oss betalar vi givetvis pengarna tillbaka till den missnöjda insändarskribenten. Vi vill även passa på att tacka Söderhamnspubliken för en för oss trevlig kväll. Tack också till personalen på teatern.

Ronny Eriksson & Benneth Fagerlund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons