Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lös tomtfrågan snabbt

Är det en italiensk tidning jag läser? Eller sydamerikansk? Utpressning i kamp om jordgubbar. Nej, det är Söderhamns-Kuriren 15 juni 2012.

Annons

Hur är det möjligt att en person tillåts använda sig av sådana här metoder för att driva igenom sin vilja; att ha monopol på jordgubbsförsäljning?! Nu börjar jag förstå varför alla svenska jordgubbar kostar 39:00 i hela stadens centrum.

Och Sara, som nämns i artikeln, har försökt att använda sig av marknadsmässiga idéer om den fria konkurrensen, vilket tydligen skrämt storgrossisten Axelsson. Tala om David och Goliat… den starkes övertro på makt och våld. Att Axelsson förnekar att han utövat påtryckningar stämmer tyvärr alltför väl med oseriösa affärsmän.

”Nej, men snälla nån! Hon får väl sälja var hon vill” säger Axelsson, som sedan hotar Lidl med att stänga av tillfarten till deras affär.

Att området är under utredning och att han inte vill nämna vad eller vilka som ligger bakom detta verkar märkligt.

Eftersom Axelsson endast arrenderar tomten av ägaren Tvättomat AB i Östersund, borde det väl vara det företaget som agerar.

Kommunens misstag, att inte upprätta ett servitut när tomten såldes, borde man nu försöka rätta till så att inte en enskild person drabbas.

Och vad säger konsumentlagen om den fria handeln hotas?

Eftersom man i dag inte kan vara säker på att yttrandefriheten respekteras av alla medborgare, väljer jag att tyvärr skriva under signatur.

Fina Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons