Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lönande vara stödparti

Efter att Centern i Bollnäs spräckte samverkan med de övriga partierna för att gå ihop med Socialdemokraterna fick Moderaterna lämna maktens boning för att sätta sig i opposition. Nu blev det inte så i verkligheten.

Annons

Efter att Centern i Bollnäs spräckte samverkan med de övriga partierna för att gå ihop med Socialdemokraterna fick Moderaterna lämna maktens boning för att sätta sig i opposition. Nu blev det inte så i verkligheten, eftersom Moderaterna tillsammans med Centern intagit rollen som stödparti åt Socialdemokraterna i så gott som alla frågor, något som för partitrogna moderater blivit alltmer besvärande, framför allt med tanke på att vi nu snart har ett val.

Ingvar Persson (M) försöker i en insändare på ett naivt sätt ge sina förklaringar till detta.

Moderaterna var ju från början med och utvecklade planerna för fyra år framåt skriver han. Efter det han kallar kollapsen så har han ändå konstaterat att den nya majoriteten följt de uppdragna linjerna och man kan ju inte kritisera beslut som vi själva format!

Det här kan väl inte ens Ingvar Persson själv finna övertygande. Sanningen är ju en helt annan. När det blev maktskifte sedan Centern sa upp samarbetet med den övriga borgerligheten innebar det att Moderaterna inte skulle få några vice ordförandeuppdrag av egen kraft utan dessa skulle gå till oppositionspartierna Folkpartiet, Sjukvårdspartiet och Vänstern. Men – så tar de hjälp av majoriteten i omröstningarna för att tillskansa sig platserna. Precis som i diktaturer så är det majoriteten som bestämmer vem som ska tillåtas representera oppositionen. Hur känns det egentligen att sitta på platser ni inte har rätt till, Ingvar Persson?

Naturligtvis kostade stödrösterna att du lydigt ställer upp bakom Socialdemokraternas förslag. För att du även fortsättningsvis ska vara följsam så får du även följa med till diktaturstaten Kina. Ursäkta – en moderat som uttrycker glädje över att med våra surt förvärvade skattemedel åka till Kina!

När det så gäller Moderaternas övriga bravader som exempelvis att kommunen ska bygga slakteri åt det företag där han själv är ordförande är inget som bekymrar det minsta. Inte heller att kommunen bygger och i princip hyresfritt upplåter en camping till en partikamrat, som dessutom får en stor del av elkostnaderna efterskänkta. Detta under en tid då Persson själv var ordförande i den tekniska styrelsen tycks inte heller vara det minsta anmärkningsvärt.

Detta är de nya Moderaterna i Bollnäs.

KS

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons