Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lokal ordningsstadga – vad är det?

Inre staden, delen mellan Drottninggatan, Västra Tullgatan och Norra Kyrkogatan innehåller till stor del asfaltytor för kommunikation av olika slag, gator, gång- och cykelbanor, parkering samt en mycket liten del gräsyta med planteringar.

Annons

Grönyta, som det kallas, är av naturliga skäl en mycket liten del, när det gäller centrala delar i en stad. Därför vore det naturligt att man är särskilt omtänksam om de få grönplättar som finns då de har en mycket viktig uppgift att fylla i asfaltdjungeln.

Men så är icke fallet. Trots att det är väl sörjt med gångvägar kan man dagligen se enskilda personer av alla åldrar gå raka vägen över färska tillväxande grönytor. Det finns även föräldrar som lär upp sina barn att "gå var ni vill", bry er inte om växter och gräsytor. Kanske en viktig lärdom som nuvarande föräldrar förmedlar, då respekt och etik är på total avskrivning i det nya samhället.

Samhällsolydnad är en av många grenar som invånarna utmärker sig i. Labilitet går alltid före stabilitet tycks det i staden, då det heller inte beaktas av makthavarnas ordningssektor med exempelvis förbudsskyltar och/eller stängsel. Men förmodligen har man gett upp. Det är väl bara taggtråd som hjälper, som man inte får ha.

Anläggningar, av vad slag de vara må, kostar stora pengar och ständig påverkan ger även en dyster bild av invånarnas vanor.

Man har under senare år märkt en försköning av staden med olika växtarrangemang vid gator och torg. som ger ett stort och behövligt tillskott till devisen Glada Hudik som är mer än behövlig.

Staden som berikats med spröjsade fönster borde väl få behålla de få grönplättar som finns, då är ju både stad och landsbygd representerade.

Söndertrampade gräsmattor gör staden fulare, välskötta gräsmattor gör även asfalten vacker.

Under alla förhållanden – lär inte barnen dessa dåliga vanor!

AC

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons