Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Löjligt att leka med siffror

Angående Anna Bogerts insändare (8/9):

Annons

Det pågår en flyktingkatastrof i världen. Att leka med siffror, som ingen kan bekräfta, är egentligen rätt löjligt. Det finns kanske 100 miljoner flyktingar i världen och som är beroende av någon sorts hjälp. Många bor i flyktingläger angränsande till det land de flytt ifrån. De som har ekonomiska resurser försöker ta sig till Europa. Övriga blir tyvärr kvar i flyktinglägren och behöver hjälp på plats eller hjälp till att få komma till annat land.

Jag har inte hört att flyktingar söker asyl i något land i Afrika och inte heller i något land i Mellanöstern. Man vill komma till ett demokratiskt land i Europa. Hur många av dessa miljoner som verkligen kommer till Europa vet ingen.

Problemet är att man flyr från ett land som drabbas av interna våldshandlingar som antingen beror på att religiösa fanatiska mördare (IS) försöker ta makten, eller att landet styrs av en icke demokratisk ledning som ofta använder Islam som ett medel att förtrycka sina invånare.

FN borde kunna agera för att styra upp världen i demokratisk riktning, men tyvärr har några stormakter möjlighet att lägga in veto mot att agera. Ryssland har med sitt veto hindrat aktioner mot regimen Assad i Syrien, beroende på egna intressen i landet.

Tänk om det fanns en internationell styrka med makt att ingripa, oberoende av något veto, så att alla dessa flyktingar kunde få möjlighet att själva välja om de vill vara kvar i hemlandet, eller om man vill söka lyckan i andra länder.

Jörgen Rystedt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons