Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lögner mot vindkraft

Kärnkraftslobbyn drar sig inte för att marknadsföra nya påhittade argument mot vindkraftsutbyggnaden i Sverige.

Annons

Ett av de första argumenten var att vindkraftverkens rotorblad hackade vingarna av sällsynta fåglar. Den påhittade lögnen gick inte hem men nya än mera skruvade svepskäl mot vinkraftsutbyggnaden lanseras i stället.

Ett av de sjukaste argumenten i dagsläget är att vattenkraften måste byggas ut parallellt med vindkraften. Sanningen är ju givetvis att varje nytt vindkraftverk spar vatten i våra kraftverksdammar.

En i hela landet utspridd vindkraftsutbyggnad ger alltid tillräcklig med vind och dessutom så spar vi energiförluster cirka tio procent vid överföring på långa sträckor.

En än grövre lögn är att vindkraften är mer miljöförstörande än vattenkraften, i så fall har den som yttrar sig inte den ringaste aning om vad landets vattenkraftskommuner utsatts för i förlust av samhällen, befolkning och livsmiljö.

Ingen ersättning från staten eller bolagens miljardvinster genererade ur vattenkraften återinvesteras i vattenkraftskommunerna. Ren kolonial utsugning råder, därför skall inga nya vattenkraftverk byggas utan tvärt om, vattenkraftverk bör avvecklas i takt med vindkraftsutbyggnaden så att innevånarnas miljö och reproduktionsplatserna för laxfiskearterna återställs.

Argument mot kärnkraften är varje sunt tänkande människas insikt att inte gräver sin egen grav bara för att man avlönas med hög timpenning.

Sören Molander

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons