Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Livskvalité utan alkohol?

Skärgårdsbo ondgör sig (30/8) över den nya sjöfyllerilagen. Jag kan hålla med om att många lagar som stiftas drabbar skötsamma och ansvarskännande människor på ett urskiljningslöst sätt. Ofta är det sådana som saknar eget ansvarskännande som missbrukar sin frihet och påtvingar den lagstiftande myndigheten att stifta nya lagar för att begränsa de skador som dessa människor ställer till med.

Annons

Så är också fallet med många trafiklagar – inte minst när det gäller hastighetsbegränsningar, som ofta tillkommer på grund av missbruk och dåligt omdöme. Men det är svårt att stifta lagar bara för missbrukare och omdömeslösa förare. De drabbar alla.

Men att sätta sig vid ratten eller styrpulpeten med alkohol i kroppen är också omdömeslöst. Visserligen går det för det mesta bra – trots att hjärnan är delvis avtrubbad – men risken är alltid större då, än utan alkohol. Därför måste vi acceptera att alkohol inte hör ihop med varken båt-, bil-, skoter- eller flygtrafik.

Har man blivit så beroende av alkoholen att man inte kan uppleva livskvalité och njuta av en god middag utan denna drog, då är det dags att lämna över styret till någon som har sitt omdöme i behåll.

Livsnjutare utan alkohol

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons