Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Livsfarliga förare kör omkring på Hälsinglands vägar

Jag kör ofta mellan Ljusdal och Bollnäs och jag känner mig besvärlig för den övriga trafiken när jag ligger med farthållaren på högsta tillåtna hastighet, skriver "Bilisten" och efterlyser poliskontroller på dagtid.

Annons

Jag blir både förvånad och arg när jag idag 2/9 läser om polisens stora insats längs vägarna i Hälsingland natten mellan torsdag och fredag. Det verkar som om någon inte förstått att det är på dagarna trafiktätheten är som störst.

Jag kör ofta mellan Ljusdal och Bollnäs och jag känner mig besvärlig för den övriga trafiken när jag ligger med farthållaren på högsta tillåtna hastighet. Det har ingen betydelse om sikten är usel, vägbanan fylld av vatten vid sommarens slagregn eller om jag får ett långsamtgående fordon framför min bil. Jag blir omkörd av personbilar, lastbilar med släp, bilar med husvagn, säkerhetsföretags firmabilar och lastbilar. Omkörningar görs i kurvor, vid möten och över spärrlinjer, där det är skyltat med omkörningsförbud och i avkörningsfiler för mötande trafik utan den minsta tanke på övriga längs vägen.

Nej, punktmarkera 83:an! Stå med civilbilar när man passerat fartkamerorna – för då ökar hastigheten igen till den otillåtna. Kurvorna vid Offerberg är livsfarliga för där blir man omkörd trots spärrlinjer. Det räcker inte med att det sätts upp skyltar om att vissa sträckor är olycksdrabbade. Gör något nu innan nästa drabbas av en egotrippad galning bakom ratten.

Bilisten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons