Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Livet är mer än bara shopping

Exakt vad är det som gör, att Ljusdal skulle överleva med en exploatering av Östernäs och fler butiker?! Är det bara shopping som gäller?

Annons

Skulle detta område byggas om/ut så visst, en del skulle säkerligen spendera sina slantar där, men inte tror jag att en så stor del reser hit för att handla.

Däremot tror jag att andra butiker hos oss får "stryka på foten" och därmed blir det ytterligare tomt och öde på dessa ställen och det känns inte riktigt sunt. Har vi verkligen inte lärt oss någonting av andra orter/städer, där butiker flyttat till utkanten av dess stad och tömt själva stadskärnan. Det är ju bara att fråga folk som bor där (inte butiksinnehavarna eller andra beslutsfattare som bara ser vinstintressen) hur det blev då.

Och vad gäller Medskogsområdet i Hudik, vänta och se på lång sikt vad som kommer att hända med deras mysiga stadsmiljö!

Var inte så fixerad vid en exploatering av butiker på Östernäsområdet, utan gör något som alla har användning av. Livet består dock av lite mer än att bara shoppa, det är vi nog ganska många som kan skriva under på. Det finns många av oss, som är stolta över vår miljö, stolta över att få bo här och vara en del av det, stolta över allt vårt vatten och vackra skog. Och skulle sedan alla förstå det, inklusive våra politikervalda, så skulle vi först och främst kämpa för

• att fler inflyttningar till orten

• att fler etableringar inom tillverkning och industri samt andra yrken

• att se till att få behålla bra sjukvård och omsorg

• att få hit fler linjer inom skolan, bra skola

• att se till att ingen försämring inom kommunikation sker

• att fler bostäder byggs

• att alla är stolta över vår bygd.

Och i och med att det händer, så sker positiva saker i uppåtspiraler som följd.

Fler människor = fler verkar och bor = fler handlar = fler affärer = mer "klirr i kassan" = mer skattepengar = mer flöde på orten.

Så, börja för guds skull inte i fel ände och tro, att bara vi har en massa butiker så ordnar det sig. Vad ska vi med dem till, om det inte kommer att finnas folk kvar här och kan nyttja dem?! Folk, som har arbete och inkomster.

Och vad gäller de "stora kedjorna" som Katarina Svender och Tomas Wickman pratar sig varma om, är jag riktigt skeptisk om varför de skulle välja att öppna här. Mig veterligt, ska det vara en viss folkmängd på en ort innan det väcker intresse hos dessa för en etablering. Och det ser ju lite mörkt ut för vår del eller?

Äkta hälsingetös

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons