Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lite ödmjukare attityd, tack

Nej, Nilshem, ska du bli trovärdig med din personkampanj inför valet måste du se till att ditt eget ansvarsområde sköts på ett mer professionellt sätt och till dess är nog en mer ödmjuk attityd mer passande i din kampanj.

Annons

Reaktion på Kenneth Nilshems förslag (9/3) som funnits i tidningsartikel med citat från Facebook samt som insändare, om behov av att införa KU-förhör inom kommunpolitiken för att garantera att skattemedlen används rätt och riktigt. Underförstått. Här har skattemedel slarvats bort på fel saker. Det har många gånger uttalats kritik i media från tekniska nämndens ordförande och dess nämndssammanträden om kommunledningen. Det ter sig något märkligt när samtliga nämndsordföranden borde se sig som en ansvarig del av kommunledningen.

Städa framför den egna trappan först, Nilshem! Hur många miljoner har inte fastighetsgruppens fadäser under de senaste åren kostat helt i onödan?! Först vägrar tekniska förvaltningen rätta sig efter den personalpolicy som gällt all övrig kommunal verksamhet, nämligen att upphöra med ofoget att under ledig tid låna både entreprenadmaskiner och redskap till gagn för grannar och vänner. Ett fullmäktigebeslut var tvunget att fattas om förbudet innan olagligheterna kunde upphöra. Vad blev det i förlust av skatteintäkter från företag som förlorat jobb och att personalen inte behövt betala i form av skatteförmån?!

Pub Bells fick lösas ut för 3,5 miljoner kronor för att fastigheten inte gick att flytta! Ägarna hade accepterat en flytt vilket skulle ha kostat oss 2,5–3 miljoner kronor mindre. Vi vet ju var fastigheten står i dag till glädje för många Bollnäsbor och genomresande! Ett märkligt tillägg i ett kontrakt på SJ-området kostade 1,2 miljoner kronor helt i onödan! Ombyggnad av mögelbarackerna vid Sävsbergsskolan kostade 1,5 miljoner kronor och rivs nu!

Det är bara några exempel på vad framför allt fastighetsgruppen med dess tidigare chef förorsakat och något som kommunrevisorerna tycks ha missat helt. Försvaret för denne chef var massivt från både Nilshem som ordförande och förvaltningens personal.

Nu ska det bli intressant att se vad kulturkvarterets slutnota blir! Vi vet redan vad hyresgäster och verksamhet fått utstå på grund av en bedrövlig (obefintlig) dialog och brist på framförhållning som delvis redovisats i media. Politikerna i KS och KF har troligen blivit förda bakom ljuset.

Nej, Nilshem, ska du bli trovärdig med din personkampanj inför valet måste du se till att ditt eget ansvarsområde sköts på ett mer professionellt sätt och till dess är nog en mer ödmjuk attityd mer passande i din kampanj. Med den ryggsäck du har är det svårt att på ett trovärdigt sätt framställa sig som den kommande starke mannen i kommunledningen.

Trägen läsare av tidning och protokoll

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons